Schoenmakerij Heubel | schoenmaker Maastricht

Schoenmaker in Wyck, Maastricht. Erkend Gildenmeester.  Promotie juli 2012: nog niet bekend.

Aan Maastrichts misschien wel meest authentieke winkelstraat is ook Schoenmakerij P. Heubel gevestigd, aan de Rechtstraat in Wyck dus waar de zelfstandige ondernemer nog steeds de dienst uit maakt.

Geschiedenis
De eerste van de, tot nog toe, drie generaties Heubel was Pierre. In 1932 starte hij als schoenmaker op de hoek van het toenmalig Wyckergrachtje en Ruiterstraatje. In 1955 alweer bijna vijftig jaar geleden ging zoon Leo als jonge jongen bij zijn vader aan de slag. De klandizie groeide dermate dat vader en zoon Heubel zich genoodzaakt zagen naar een andere locatie om te kijken, maar vooral omdat ook hun pand zou worden gesloopt ten behoeve van de bouw van toen nog Hotel Maastricht. Het Wyckergrachtje en Ruiterstraatje maakten daartoe plaats voor wat thans Ruiterij heet, een lommerrijk pleintje. Begin 1968 vonden zij een nieuw adres op Rechtstraat 87. In 1972 zette Leo de Schoenmakerij alleen voort op Rechtstraat 45, zij het 18 jaar met assistentie van zijn vrouw Marlies. Intussen traden Leo’s twee zoon’s Patrick en Harold in de voetsporen van hun grootvader en vader. Eerst Patrick in 1987 en 3 jaar later Harold die zich evenwel specialiseerde als orthopedisch schoenmaker. Van het uithangbord aan de gevel van Schoenmakerij L.B.Heubel en Zoon valt af te lezen dat zij zich mogen sieren met de titel van ‘erkend Gildenmeester’ als waardering en garantie voor hun vakmanschap. Samen staan vader en zoon Heubel voor ambachtelijke schoenreparatie, in combinatie dan nu met sleutelservice. Hun zaak past perfect in de Rechtstraat met haar kleinschalige en derhalve aantrekkelijk karakter en een der nering doende die nog boven de winkel woont. Zo ook bij Heubel waar Patrich en zijn vrouw hun intrek namen boven de Schoenmakerij.

Nieuw
Nieuw in onze zaak zijn de leren riemen van de exclusieve merken Gilmart, Schuchard & Friese en Possun. Deze riemen zijn in alle maten te verkrijgen en worden gratis aangepast.

Leren riemen
Nieuw bij schoenmakerij Heubel zijn de leren riemen van de exclusieve merken Gilmart, Shuchard & Friese en Possun. Deze riemen zijn in alle maten te verkrijgen en worden gratis aangepast.

Advertenties